Hundens dag!

Ja nu har jag lagt bakom mig en lång vecka. Vår skola har verkligen mkt plugg, ibland kanske man undrar varför man inte gick nån annanstans? menmen vi får väll se vad ödet visar, det är ödet som får styra mitt val. Ibland blir det fel men enligt mig oftast rätt jag brukar gå på magkänslan:) Nu är det i alla fall 13 "skoldagar" kvar eller totalt ca 21 dagar kvar tills man äntligen får pusta ut. Skolan är lite som ett maratonlopp, fast på stressnivå! Hhaha

Igår fyllde min kompis Caro 18 år så vi åkte hem till henne ett helt gäng och firade med massa god mat och en super läskande bål!

Idag är det hundens dag och om man känner mig så vore det ju lite konstigt om inte jag gjorde nått speciellt då. Självklart hade vår hundklubb agility- och freestyleuppvisningar utanför Tyresö centrum! Jag visade upp agility:) Skoj! Sedan vare bara snabba ryck hem för att baka tårta för idag fyller min far år, vi har precis ätit riktigt smarrig mat och snart dukas min tårta fram! Hoppas ni får en härlig helg!

Allt möjligt!

Ja idag har lite allt möjligt skett. På förmiddagen var det nationellt franska prov som gick sådär:( Vi får väll se! Efterlunch hade jag, igge och yoggie redovisning av historiaarbetet. Vi pratade politik vilket inte var sådär roligt så vi köpte bullar och kakor till alla så att dem skulle orka lyssna! hahah Ja men hur roligt låter liksom " Sverige under kalla kriget"?
Efter en lång dag i skolan skulle jag egentligen från början tränat hund med Elin och Sheela men dessvärre ligger ju mormor på Handens närsjukhus så jag hade lovat mamma att åka dit. Jag och lillsyrran åkte alltså dit med massa kläder och vi hade också lovat att köpa fem bananer! Hhhaa Jag brukar aldrig handla på ÖB så vi trodde att de sålde bananer där men så var ju inte fallet. Innan vi gick till Coop hann vi alla fall köpa en väldigt kul kampleksak till doggarna:)

Mormor mådde väldigt bra och efter lite fika och rundtur på sjukhuset begav vi oss hemåt vid sju Jag vet inte varför men jag får aldrig någon behaglig känsla när jag är på sådana där ställen. Varför måste sjukhusen vara så otäcka och kalla?USCH

Ja...Deppe fick inviga hundleksaken eftersom Leo har sin krage och det gjorde lille gubben med bravur!!! Vilken grabb! Han är ju helt galen. Jag ska gå och lägga mig nu. Hoppas det blir lika soligt väder imorrn:) Kram på er!

Härlig helg!

Ja nu börjar den härligt soliga helgen dra mot sitt slut! Utbildningen jag har gått har varit det bästa hittils:) Jag är grymt nöjd! Med lite solröda kinder och solsting avslutade vi utbildningen vid tre och nu återstår bara en hemtenta och sedan kan jag titulera mig som A1 agilityinstruktör! Skoj!
Märker att det börjar bli kanske lite väll mkt hundsnack på min blogg men det får ni tåla!:) Har man sjukt mkt i skolan så får man sovra bland sina intressen och har man hundar så kommer dem självklat på första plats. Jag började träna targetplatta med Deppe idag och ibland undrar jag inte om han har bytt hjärna med en smartare hundras? Han fattade på en gång!!! Nee självklart är cavaliererna duktiga men jag tyckte att det gick lite välsnabbt den här gången. Självklart grymt kul! Snart ska vi börja träna kontaktfält på balanshindrena:)

Ja det där kanske inte så många hängde med på men det är onödigt att gå in på detalj. Jag har precis slurpat i mig lillsyrrands härligt nybakade piroger och ska snart börja plugga. Tänkte dra upp i skogen lite sen med hundarna. Hoppas ni har haft en lika varm och härlig helg som jag! Godnatt.

Vad händer?

Guuud! Vad mycket som händer! Min ena lille vovve fick idag åka till akuten, min mormor fick åka in till Handens sjukhus, jag åkte på utbilding, massa plugg och allt annat verkar också snurra. Jag önskar så in i norden att snart allt jobbigt kan ta slut. Jag orkar inte mer! Jag undrar hur mkt mitt huvud pallar. Självklart är min utbildning super skoj:) Vi hade idag provekipage som var helt lysande! De uppskattade absolut vårt upplägg på den lilla introduktions kursen i agility. Imorgon fortsätter utbildningen och sedan är man snart utbildad instruktör. Det känns verkligen härligt:)

Jag hoppas ni alla andra har ett lite lugnare liv! Ha en fortsatt trevlig lördagkväll:) Kram

Hembesök av polisen

Ja inte kunde man väll tro att blåljusen skulle skrika påväg till vårt hus men så var fallet idag! Har man en lite förvirrad mormor som bor hemma hos oss så blir det lätt fel. Min mormor ringde nämligen mamma på jobbet och skrek av förskräckelse att två männ hade brytit in sig i huset och att de nu gömde sig i trädgården. Mamma ringde självklart polisen som var där på 5 min! Komiskt nog får de bara se en upprymd mormor som bara babblar finska. Inte det minsta spår av inbrottslingar syns. Mamma fick prata med moromor igen och till slut kom de fram till att hon bara hade inbillat sig allt ihop! Hahha Själv fick jag aldrig uppleva detta i och med att jag kom hem en timma efteråt. Stackars mormor. Det måste vara jobbigt när man börjar inbilla sig sånna där konsitga saker.

image82

Studiedag:)

Ooolalllaa Ooolallla! Det är verkligen härligt med ledighet. Jag tänkte ut och springa lite nu men efter det blir det bara massa plugg! Det är i alla fall skönt att få vara hemma:) Kolla ut på vädret! Sol. sol ,sol så jäkla underbart! Hoppas ni alla får en underbart skön dag ute i det härliga vädret! kram på er:)

Härligt solig bil från Tunisien förra sommaren! jag längtar verkligen till värmen:)
image81

Snart är skolan slut!!!

Ja livet rullar på med all världens fart. Snart är skolan slut! Jag slutar nämligen den 16 maj, eller då slutar alla våra lektioner och vi som inte ska åka utomlands på språkresa alltså jag får börja med 3:ans projektarbete vilket betyder att vi kommer att ha ett litet handledarmöte några gångar fram till sommaren men man kan ju säga att det är slut! Så skönt! Jag börjar verkligen känna mig alltför skoltrött! Men nu får man ta i med de sista krafterna så att man uppnår de betyg man vill ha!:)

Ska snart gå på min lilla systers teaterpjäs så jag hinner inte skriva så mycket. Just det har precis köpt en ny kalender! Det behövs inför den sista slutspurten i skolan och sedan allt roligt som händer framöver! Ha det gött allihopa! Imorrn blir det lite mera sova för in del:) Har nämligen studiedag Jippi!

Dags för uppdatering?

Jag som var så stolt över mig själv. Jag hade bloggat i stort sett varje dag. Plötsigt försvann all tid och nu har jag inte bloggat på väldigt länge:(. Men men nya tag! Skolan tar ju den mesta tiden för mig och när jag inte pluggar så är det alltid något inom hunderiet som hindrar mig till att blogga. Jag är nästan helt klar med mitt freestyleprogram och jag har precis gjort klart och skickat in min stora uppgift som jag fick på agilityinstruktörsutbildningen. Idag är det tredje kurstillfället på nybörjaragilityn vilket ksa bli jätte roligt. Det är alltid lika roligt att få lära de nya saker speciellt nu efter utbildningen:)
I fredags var jag me Frillan och påväg hem till henne för att hämta hennes vovvar stötte vi på Sara som hängde med på långsväng. Det är så synd att man inte har tid och ork att hålla uppe kontakten med sina kära vänner från högstadiet. Sen blev det att jag åkte med Frillan och hennes familj tilll Farsta där vi förgäves försökte hitta nya kläder och allt möjligt. Ibland ser man verkligen ingenting! Vi avslutade i alla fall dagen med att köpa hem super god thaimat! Mums! Jag stoppade i mig wokade grönsaker med cashewnötter och ris!
Ha det gött allihopa!

Måste bara ta en bild på charmknutten! han var så duktig på freestyle idag!:)
image80

Man lär sig nytt varje dag!

Jag tycker nog att man lär sig i alla fall en liten sak varje dag. Men trots detta blir jag enormt överraskad när jag verkligen lär mig något alldeles förträffligt. Det är så underbart kul! Jag har precis avklarat en lång utbildnings helg i agility för att utbilda mig till instruktör. Gud vad mkt bra tips och information som försöker samsas i mitt huvud. Jag blir alldeles kokande. Jag vill bara gå ut och träna mina hundar nuuuuuu! Jag säger bara det till alla som är lite som jag, lite inskränkta i sina egna teorier och idéer över hur man till exempel lär sin hund nya saker. Gå en utbildning det är verkligen värt mödan!!! Även om det inte bara en dans på rosor med långa teoritimmar i en syrefattig sal fullt med entusiatiska elever så finner man så många nya synvinklar och ny inspiration. Värdefullt! Ett av mina nya mål är att jag aldrig ska banna min hund för ngt jag tycker att den gjort fel. Mitt nya synsätt bygger på positivförstärkning (belöningar) och negativ bestraffning (slopad belöning). Jag och mina älskade vovvar ska leva den tid vi har tillsammans så underbart och roligt som möjligt!!! Följ mitt råd!

Ha det så bra allihopa och glöm inte att ta vara på alla goda stunder i livet! Man vet aldrig när de kommer igen!:)

Hoppas de små raringarna blir glada över min nya träningsmetod!!!Puss på er:)
image79



Plugg så det fan ryker om det!

Efter ett helt underbart påsklov sitter man här med massor av skituppgifter som skolan tvingar än att göra. Jag har missat mycket som jag måste ta igen samtidigt som nya saker bara packas upp som en pannkakstårta. Det börjar verkligen bli alldeles för mycket. Jag vet inte hur länge man orkar hålla på?
Idag var jag på bolagsstämma för ett aktiebolag nämligen Holmen med skolan på Grand hotells vinterträdgård. Det blev lite långtråkigt efter ett tag men en räksnitt och härligt goda frukter gjorde mödan värd. Hihi När jag kom hem hade jag fått mitt brev från agilityinstruktörs utbildningen! Det kommer nog bli en riktigt rolig och lärorik helg fylld med massor av skratt tillsammans med alla underbara vänner!:) Jag tränade också hundarna lite uppe i skogen det gick väll inte så välldans bra men nu är jag i princip färdig med mitt freestyleprogram! Riktikgt kul! Som sagt jag har verkligen inte längre tid för någonting så detta blir ett riktigt kort inlägg. Sovgott.

Åå vad jag längtar till sommarlovet! Hoppas det blir en riktigt härlig skärgårdssommar! Det finns redan planer på att ta båt ut till olika öar med en stor picknikkorg och badkläder! Längtar!!!
image78

RSS 2.0